Prosimy naszych klientów o ustalanie menu przyszłych imprez oraz cateringów
z kierownikiem Domu Przyjęć minimum z tygodniowym wyprzedzeniem.
Menu – do wyboru
ZUPY:
- Rosół z kury
- Krem pieczarkowy , brokułowy, cebulowy z grzankami
- Żurek śląski z jajkiem
- Barszcz + krokiet
- Bogracz
- Flaczki
DANIA MIĘSNE:
DRÓB:
- Kotlet drobiowy panierowany
- Kotlet drobiowy nadziewany -różne farsze: ser żółty ,topiony, szpinak z fetą , szynka z papryką, ser z brokułem, pieczarki ,ser z szynką
- Kotlet siekany z kurczaka
- Łódka drobiowa z serem brokułem i sosem czosnkowym
- Kula drobiowa z pieczarkami
- Kula drobiowa z serem i porem
- Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym
- Filet z kurczaka w cieście „Toplaniec”
- Zapiekaniec drobiowy z grzybami i serem
- Zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem i serem
- Szaszłyk drobiowy
- Kotlet drobiowy w płatkach migdałowych, kukurydzianych lub w sezamie
- Kotlet drobiowy z ananasem
- Kotlet drobiowy zapiekany z papryką i żółtym serem
- Udko z kurczaka pieczone
- Udko z kurczaka faszerowane ( mięsem mielonym i pieczarkami)
- Udko z kaczki pieczone
WIEPRZOWINA:
- Kotlet schabowy panierowany
- Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
- Kotlet schabowy zapieczony z żółtym serem i pieczarkami
- Kotlet schabowy w płatkach migdałowych
- Golonka peklowana, porcjowana z kapustą zasmażaną
- Rolada wieprzowa
- Pieczeń z karczku
- Schab po sztygarsku
- Schab ze śliwką
- Pieczeń wieprzowa faszerowana warzywami
- Jaskółcze gniazdo (jajko owinięte w szynce i schabie)
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
WOŁOWINA:
- Rolada wołowa
- Ozór wołowy z masłem
- Ozór w sosie chrzanowym
- Ligawa wołowa marynowana w sosie słodko-kwaśnym
RYBY:
- Pstrąg smażony saute
- Łosoś smażony saute
- Karp panierowany
SAŁATKI I SURÓWKI:
- Surówka z białek kapusty z ogórkiem i koperkiem
- Surówka z białej kapusty z porem
- Sałatka z czerwonej kapusty
- Surówka z marchwi na słodko
- Surówka z marchwi ze słonecznikiem i czosnkiem
- Buraczki z chrzanem
- Kapusta biała zasmażana
- Kapusta z grzybami
- Bukiet warzyw z masłem
- Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
- Sałatka selerowa z ananasem lub szynką
- Sałatka z czerwonej fasoli
- Sałatka z sałaty lodowej z dodatkami
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Sałatka makaronowa
- Sałatka makaron-ryż
- Sałatka przekładana z kurczakiem gyros
- Sałatka tradycyjna jarzynowa z majonezem
- Sałatka z tortellini
- Mix sałat z kurczakiem, granatem i sosem czosnkowym
DODATKI:
- Ziemniaki gotowane puree
- Kluski śląskie czarne, białe
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaka pieczone
- Nugetsy z sosem czosnkowym
- Pieczarka faszerowana z mięsem mielonym lub serkiem topionym
- Panierowany camembert
— — —
Oferujemy Państwu smaczny catering w różnych zestawach cenowych, dostosowywanych do wymagań klienta.
Na specjalne życzenie istnieje możliwość zamówienia wyrobów garmażeryjnych.
Wszelkich informacji udzielamy pod numerem telefonu 32 43 05 742 lub w siedzibie GASZOWICE, ul. Rydułtowska 4.
ZAPRASZAMY
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. Informujemy, że niektóre potrawy mogą zawierać alergeny. W celu uzyskania stosownych informacji prosimy o konsultację z obsługą.
Prosimy o zamawianie cateringów z minimum dwu-tygodniowym wyprzedzeniem
oraz o ustalanie menu cateringowego z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.
Przypominamy, iż ilość przyjętych zamówień jest ograniczona.
W związku z dużą ilością kierowanych do nas zapytań w sprawie udostępnienia zakresów cenowych naszych wyrobów, podajemy trzy przykładowe zestawy cenowe: obiadowy i kolacyjny.
Przykładowe zestawy cateringowe
Zestaw obiadowy dla 10 osób (3 porcje mięsa na osobę)
- 10 rosół z makaronem
- 6 rolada wieprzowa
- 3 rolada wołowa
- 3 kotlet schabowy
- 3 kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
- 3 kule drobiowe z serem i porem
- 3 schabowy z pieczarkami
- 3 udko z kaczki
- 3 pieczeń z karczku
- 3 udko z kurczaka faszerowane
- 10 porcji kluski czarne białe
- sos pieczeniowy
- 2 kapusta czerwona
- 2 buraczki
- 2 surówka z białej kapusty z porem
= koszt ok. 465,00 zł
Zestaw kolacyjny nr 1 dla 10 osób ( 3 porcje mięsa na osobę)
- 3 kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
- 3 kotlet drobiowy faszerowany ser, brokuł
- 3 kotlet drobiowy faszerowany ser topiony szczypior
- 3 kulka z pieczarkami
- 3 szaszłyk drobiowy
- 3 zapiekaniec ze szpinakiem
- 3 pieczeń wieprzowa faszerowana
- 3 udko z kaczki
- 3 ozór wołowy w sosie chrzanowym
- 3 golonka peklowana porcjowana z kapustą zasmażaną
- 10 porcji dufinki
- 2 sałatka z kurczakiem gyros
- 2 sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
- 2 sałatka tortelini
= koszt ok. 464,00 zł
Zestaw kolacyjny nr 2 dla 10 osób (3 porcje mięsa na osobę)
- 2 kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
- 2 kotlet drobiowy faszerowany serkiem topionym i szczypiorkiem
- 4 łódka drobiowa z serem, brokułem i sosem czosnkowym
- 2 kula drobiowa z serem i porem
- 2 kotlet schabowy panierowany
- 2 kotlet schabowy z pieczarkami
- 2 udko z kaczki
- 2 pieczeń z karczku
- 2 zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem
- 2 szaszłyk drobiowy
- 4 ozór wołowy w sosie chrzanowym
- 4 golonko z kapustą
- 10 porcji dufinek
- 2 sałatka z sałaty lodowej z fetą
- 2 sałatka tortelini
- 2 sałatka przekładana gyros
- = koszt ok. 462,00 zł
Serwowane menu jest dostosowywane do wymagań klienta. Zapraszamy!