Menu

 Menu – do wyboru

ZUPY:

  •  Rosół z kury
  •  Krem pieczarkowy , brokułowy, cebulowy z grzankami
  •  Żurek śląski z jajkiem
  •  Barszcz + krokiet
  •  Bogracz
  •  Flaczki

DANIA MIĘSNE:

DRÓB:

  •  Kotlet drobiowy panierowany
  •  Kotlet drobiowy nadziewany -różne farsze: ser żółty ,topiony, szpinak z fetą , szynka z papryką, ser z brokułem, pieczarki ,ser z szynką
  •  Kotlet siekany z kurczaka
  •  Łódka drobiowa z serem brokułem i sosem czosnkowym
  •  Kula drobiowa z pieczarkami
  •  Kula drobiowa z serem i porem
  •  Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym
  •  Filet z kurczaka w cieście „Toplaniec”
  •  Zapiekaniec drobiowy z grzybami i serem
  •  Zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem i serem
  •  Szaszłyk drobiowy
  •  Kotlet drobiowy w płatkach migdałowych, kukurydzianych lub w sezamie
  •  Kotlet drobiowy z ananasem
  •  Kotlet drobiowy zapiekany z papryką i żółtym serem
  •  Udko z kurczaka pieczone
  •  Udko z kurczaka faszerowane ( mięsem mielonym i pieczarkami)
  •  Udko z kaczki pieczone

WIEPRZOWINA:

  •  Kotlet schabowy panierowany
  •  Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
  •  Golonka peklowana, porcjowana z kapustą zasmażaną
  •  Rolada wieprzowa
  •  Pieczeń z karczku
  •  Schab po sztygarsku
  •  Schab ze śliwką lub morelą
  •  Pieczeń wieprzowa faszerowana warzywami
  •  Jaskółcze gniazdo (jajko owinięte w szynce i schabie)
  •  Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

WOŁOWINA:

  •  Rolada wołowa
  •  Ozór wołowy z masłem
  •  Ozór w sosie chrzanowym
  •  Ligawa wołowa marynowana w sosie słodko-kwaśnym

RYBY:

  •  Pstrąg smażony saute
  •  Łosoś smażony saute
  •  Karp panierowany

SAŁATKI I SURÓWKI:

  •  Surówka z białek kapusty z ogórkiem i koperkiem
  •  Surówka z białej kapusty z porem
  •  Sałatka z czerwonej kapusty
  •  Surówka z marchwi na słodko
  •  Surówka z marchwi ze słonecznikiem i czosnkiem
  •  Buraczki z chrzanem
  •  Kapusta biała zasmażana
  •  Kapusta z grzybami
  •  Bukiet warzyw z masłem
  •  Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
  •  Sałatka selerowa z ananasem lub szynką
  •  Sałatka z czerwonej fasoli
  •  Sałatka z sałaty lodowej z dodatkami
  •  Surówka z kapusty pekińskiej
  •  Sałatka makaronowa
  •  Sałatka przekładana z kurczakiem gyros
  •  Sałatka tradycyjna jarzynowa z majonezem
  •  Sałatka z tortellini
  •  Mix sałat z kurczakiem, granatem i sosem czosnkowym

DODATKI:

  •  Ziemniaki gotowane puree
  •  Kluski śląskie czarne, białe
  •  Frytki
  •  Dufinki
  •  Ćwiartki ziemniaka pieczone

Oferujemy Państwu smaczny catering w różnych zestawach cenowych. Serwowane menu jest dostosowywane do wymagań klienta.
Na specjalne życzenie istnieje możliwość zamówienia wyrobów garmażeryjnych.
Wszelkich informacji udzielamy pod numerem telefonu 32 43 05 742 lub w siedzibie GASZOWICE, ul. Rydułtowska 4.

ZAPRASZAMY

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. Informujemy, że niektóre potrawy mogą zawierać alergeny. W celu uzyskania stosownych informacji prosimy o konsultację z obsługą.


Oferujemy Państwu smaczny catering w różnych zestawach cenowych, dostosowywanych do wymagań klienta. Zamówienia na catering przyjmujemy z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. W związku z dużą ilością kierowanych do nas zapytań w sprawie udostępnienia zakresów cenowych naszych wyrobów, podajemy dwa przykładowe zestawy cenowe: obiadowy i kolacyjny.

Przykładowe zestawy cateringowe

Zestaw obiadowy dla 10 osób (3 porcje mięsa na osobę)

  • 10 rosół z makaronem
  • 6 rolada wieprzowa
  • 3 rolada wołowa
  • 3 kotlet schabowy
  • 3 kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
  • 3 kule drobiowe z serem i porem
  • 3 schabowy z pieczarkami
  • 3 udko z kaczki
  • 3 pieczeń z karczku
  • 3 udko z kurczaka faszerowane
  • 10 porcji kluski czarne białe
  • sos pieczeniowy
  • 2 kapusta czerwona
  • 2 buraczki
  • 2 surówka z białej kapusty z porem
    = koszt ok. 390zł

Zestaw kolacyjny nr 1 dla 10 osób ( 3 porcje mięsa na osobę)

  • 3 kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
  • 3 kotlet drobiowy faszerowany ser, brokuł
  • 3 kotlet drobiowy faszerowany ser topiony szczypior
  • 3 kulka z pieczarkami
  • 3 szaszłyk drobiowy
  • 3 zapiekaniec ze szpinakiem
  • 3 pieczeń wieprzowa faszerowana
  • 3 udko z kaczki
  • 3 ozór wołowy w sosie chrzanowym
  • 3 golonka peklowana porcjowana z kapustą zasmażaną
  • 10 porcji dufinki
  • 2 sałatka z kurczakiem gyros
  • 2 sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
  • 2 sałatka tortelini
    = koszt ok. 390zl

Zestaw kolacyjny nr 2 dla 10 osób (3 porcje mięsa na osobę)

  • 2 kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
  • 2 kotlet drobiowy faszerowany serkiem topionym i szczypiorkiem
  • 4 łódka drobiowa z serem, brokułem i sosem czosnkowym
  • 2 kula drobiowa z serem i porem
  • 2 kotlet schabowy panierowany
  • 2 kotlet schabowy z pieczarkami
  • 2 udko z kaczki
  • 2 pieczeń z karczku
  • 2 zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem
  • 2 szaszłyk drobiowy
  • 4 ozór wołowy w sosie chrzanowym
  • 4 golonko z kapustą
  • 10 porcji dufinek
  • 2 sałatka z sałaty lodowej z fetą
  • 2 sałatka tortelini
  • 2 sałatka przekładana gyros
  • = koszt ok. 390zl

Serwowane menu jest dostosowywane do wymagań klienta. Zapraszamy!