Prosimy naszych klientów o ustalanie menu przyszłych imprez oraz cateringów
z kierownikiem Domu Przyjęć minimum z tygodniowym wyprzedzeniem.
Menu – do wyboru
ZUPY:
- Rosół z kury
- Krem pieczarkowy , brokułowy, cebulowy z grzankami
- Żurek śląski z jajkiem
- Barszcz + krokiet
- Bogracz
- Flaczki
DANIA MIĘSNE:
DRÓB:
- Kotlet drobiowy panierowany
- Kotlet drobiowy nadziewany -różne farsze: ser żółty ,topiony, szpinak z fetą , szynka z papryką, ser z brokułem, pieczarki ,ser z szynką
- Kotlet siekany z kurczaka
- Łódka drobiowa z serem brokułem i sosem czosnkowym
- Kula drobiowa z pieczarkami
- Kula drobiowa z serem i porem
- Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym
- Filet z kurczaka w cieście „Toplaniec”
- Zapiekaniec drobiowy z grzybami i serem
- Zapiekaniec drobiowy ze szpinakiem i serem
- Szaszłyk drobiowy
- Kotlet drobiowy w płatkach migdałowych, kukurydzianych lub w sezamie
- Kotlet drobiowy z ananasem
- Kotlet drobiowy zapiekany z papryką i żółtym serem
- Udko z kurczaka pieczone
- Udko z kurczaka faszerowane ( mięsem mielonym i pieczarkami)
- Udko z kaczki pieczone
WIEPRZOWINA:
- Kotlet schabowy panierowany
- Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
- Kotlet schabowy zapieczony z żółtym serem i pieczarkami
- Kotlet schabowy w płatkach migdałowych
- Golonka peklowana, porcjowana z kapustą zasmażaną
- Rolada wieprzowa
- Pieczeń z karczku
- Schab po sztygarsku
- Schab ze śliwką
- Pieczeń wieprzowa faszerowana warzywami
- Jaskółcze gniazdo (jajko owinięte w szynce i schabie)
- Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- Policzki wieprzowe w sosie własnym
WOŁOWINA:
- Rolada wołowa
- Ozór wołowy z masłem
- Ozór w sosie chrzanowym
- Ligawa wołowa marynowana w sosie słodko-kwaśnym
RYBY:
- Pstrąg smażony saute
- Łosoś smażony saute
- Karp panierowany
SAŁATKI I SURÓWKI:
- Surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem
- Surówka z białej kapusty z porem
- Sałatka z czerwonej kapusty
- Surówka z marchwi na słodko
- Surówka z marchwi ze słonecznikiem i czosnkiem
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Buraczki z chrzanem
- Kapusta biała zasmażana
- Kapusta z grzybami
- Bukiet warzyw z masłem
- Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
- Sałatka selerowa z ananasem lub szynką
- Sałatka z czerwonej fasoli
- Sałatka z sałaty lodowej z dodatkami
- Sałatka makaronowa
- Sałatka z makaronu „ryż”
- Sałatka przekładana z kurczakiem gyros
- Sałatka tradycyjna jarzynowa z majonezem
- Sałatka z tortellini
- Mix sałat z kurczakiem, granatem i sosem czosnkowym
DODATKI:
- Ziemniaki gotowane puree
- Kluski śląskie czarne, białe
- Frytki
- Dufinki
- Ćwiartki ziemniaka pieczone
- Nugetsy z sosem czosnkowym
- Pieczarka faszerowana z mięsem mielonym lub serkiem topionym
- Panierowany camembert
— — —
Oferujemy Państwu smaczny catering w różnych zestawach cenowych, dostosowywanych do wymagań klienta.
Na specjalne życzenie istnieje możliwość zamówienia wyrobów garmażeryjnych.
Wszelkich informacji udzielamy pod numerem telefonu 32 43 05 742 lub w siedzibie GASZOWICE, ul. Rydułtowska 4.
ZAPRASZAMY
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. Informujemy, że niektóre potrawy mogą zawierać alergeny. W celu uzyskania stosownych informacji prosimy o konsultację z obsługą.
Prosimy o zamawianie cateringów z minimum dwu-tygodniowym wyprzedzeniem
oraz o ustalanie menu cateringowego z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.
Przypominamy, iż ilość przyjętych zamówień jest ograniczona.
W związku z dużą ilością kierowanych do nas zapytań w sprawie udostępnienia zakresów cenowych naszych wyrobów, podajemy cztery przykładowe zestawy cateringowe: obiadowy i kolacyjny.
Przykładowe zestawy cateringowe:
Zestaw obiadowy nr 1 (dla ok. 10 osób)
- 10 x rosół
- 6 x rolady wieprzowe
- 2 x pieczeń z karczku
- 4 x kotlet schabowy
- 2 x kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych
- 4 x łódka z serem, brokułem i sosem czosnkowym
- 2 x kotlet drobiowy nadziewany serem i szynką
- 10 porcji klusek czarne i białe + sos pieczeniowy
- 2 x kapusta czerwona
- 2 x buraczki
- 2 x surówka z białej kapusty z porem i marchewką
Koszt: 664 zł
Zestaw obiadowy nr 2 (dla ok 10 osób)
- 10 x rosół
- 4 x rolada wieprzowa
- 2 x rolada wołowa
- 4 x udko z kaczki
- 2 x kotlet drobiowy w płatkach migdałowych
- 4 x kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
- 2 x kotlet drobiowy nadziewany serem i brokułem
- 2 x kotlet drobiowy nadziewany serkiem topionym ze szczypiorkiem
- 2 x pieczeń wieprzowa faszerowana warzywami
- 10 porcji kluski czarne i białe
- 2 x kapusta czerwona
- 2 x surówka z marchewki z mandarynką
- 2 x surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem
Koszt: 726 zł
Zestaw kolacyjny nr 1 (dla ok. 10 osób)
- 4 x kotlet drobiowy
- 2 x łódka z serem brokułem i sosem czosnkowym
- 2 x pieczeń – zapiekaniec ze szpinakiem
- 2 x kula drobiowa z serem i porem
- 2 x udko z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami
- 2 x kotlet schabowy zapiekany z żółtym serem i pieczarkami
- 2 x pieczeń z karczku
- 2 x kotlet drobiowy nadziewany szynką i papryką
- 2 x kotlet drobiowy nadziewany serkiem i szczypiorkiem
- 1 x sałatka przekładana z kurczakiem gyros
- 1 x sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
- 1 x sałatka makaronowa
- 10 porcji dufinek
Koszt: 564 zł
Zestaw kolacyjny nr 2 (dla ok 10 osób)
- 4 x kotlet schabowy
- 2 porcje golonka z kapustą zasmażaną
- 2 x pieczeń – zapiekaniec drobiowy z pieczarkami
- 4 x kula z serem i porem
- 4 x łódka z serem, brokułem i sosem czosnkowym
- 4 x kotlet schabowy zapiekany z żółtym serem i papryką
- 1 x mix sałat z kurczakiem granatem i sosem czosnkowym
- 1 x sałatka z sałaty lodowej z fetą
- 1 x sałatka z makaronem ,,ryż”
- 10 porcji ziemniaczków pieczonych
Koszt: 564 zł
Serwowane menu jest dostosowywane do wymagań klienta.
Zapraszamy!